Januarske aktivnosti Vokalnog ansambla Bugojno

Proteklog mjeseca članice Vokalnog ansambla Bugojno su bile jako vrijedne. Svojim interpretacijama uveličale su promociju knjige “Beskrajna svjetlost : Muhammed a.s.” koja se održala u Kulturnom centru Princeze Dževhere, a povodom obilježavanja mjeseca Rebiul-Evvela u kojem je rođen Poslanik. Također, istim povodom je održan koncert u Kristalnoj sali Općine Bugojno pod nazivom “Dođi najdraži” na kojoj su izvele nekoliko prikladnih duhovnih pjesama.

U mjesecu januaru održan je i “Izbor sportiste Bugojna za 2012.godinu” , kojem su prisustvovali svi čelni ljudi sportskog i kulturnog života grada. I ovaj događaj su članice upotpunile svojom pjesmom.

Finalne pripreme za Ohrid

Vokalni ansambl Bugojno je 01.08.2012. počeo sa finalnim pripremama za odlazak u Ohrid (Makedonija)  na Horski festival. Na Festivalu koji je takmičarskog karaktera, Vokalni ansambl Bugojno jedini je predstavnika iz Bosne i Hercegovine pa je time učešče Ansambla još značajnije. Za neku od nagrada, lijepom pjesmom takmičit će se 50 horova iz 19 zemalja Evrope: Albanije, Bugarske, Crne Gore, Čehoslovačke, Hrvatske, Irske, Litvanije, Latvie, Makedonije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Španije, Turske i Ukrajine.

Continue reading